Man in Florida gedood door een kasuaris, 's werelds gevaarlijkste vogel

In Florida is een 75-jarige man gedood door 's werelds gevaarlijkste vogel, de kasuaris. Dat melden lokale media. De kasuaris is een vleugelloze vogel die tot 1,7 meter groot kan worden. 

De vogel komt onder andere voor in het regenwoud van Australië en in Nieuw-Guinea. De eigenaar van het dier, een fokker, kwam vrijdag op zijn boerderij ten val en werd vervolgens door de vogel aangevallen, verklaarde de brandweer van Alachua County aan de krant Gainesville Sun. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij later aan zijn verwondingen bezweek.

De kasuaris is nauw verwant aan de Australische emoe en is de op een na zwaarste vogel ter wereld, na de struisvogel. Hoewel hij voornamelijk fruit eet, geldt hij als een omnivoor.

Elke drietenige voet heeft op de middelste teen een dolkachtige nagel

San Diego Zoo

Volgens de San Diego Zoo wordt het dier met recht en reden beschouwd als de gevaarlijkste vogel op onze planeet. "Elke drietenige voet heeft op de middelste teen een dolkachtige nagel" die tot wel tien centimeter lang kan zijn. "De kasuaris kan elk roofdier of ander bedreigend wezen met één enkele trap opensnijden", klinkt het waarschuwend op de website van de zoo.

Niettemin was tot hiertoe slechts één geval bekend van een dodelijke aanval op een mens door een kasuaris. Dat incident dateert van 6 april 1926, toen een 16-jarige jongen in het Australische Queensland een trap in de hals kreeg.

Meest gelezen