Video player inladen...

Auto gaat uit de bocht in Zele en raakt twee woningen: schade is groot, bestuurder had gedronken

In Zele, in Oost-Vlaanderen, is vannacht een zwaar ongeval gebeurd: een auto ging uit de bocht en beschadigde twee huizen. In de auto zaten vier jongemannen, één inzittende is zwaargewond, de anderen raakten lichtgewond.  

In de woningen raakte niemand gewond, maar de schade is wel enorm: één van de huizen is onbewoonbaar verklaard. De bestuurder had gedronken, zegt Johan De Bruycker van de lokale politie. "Het rijbewijs van de bestuurder is ingetrokken voor 15 dagen wegens alcoholintoxicatie."

Volgens het parket van Oost-Vlaanderen is de oorzaak van het ongeval waarschijnlijk de onaangepaste snelheid van de man. "Er zijn geen derden bij het ongeval betrokken, dus het ongeval was alleen te wijten aan de onaangepaste snelheid van de bestuurder en het feit dat hij gedronken had", zegt Eva Brantegem van het parket Oost-Vlaanderen.

In de straat waar het ongeval gebeurde, de Lokerenbaan, wordt volgens de bewoners vaak te snel gereden. Ze vragen maatregelen. De burgemeester gaat onderzoeken wat er mogelijk is.

VRT/Luk De Wilde

De hele weg was bezaaid met brokstukken, maar alles is intussen opnieuw vrijgemaakt. 

VRT/Luk De Wilde

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Video player inladen...

Meest gelezen