Nicolas Maeterlinck

14-jarigen kunnen GAS-boete krijgen in Zaventem

In Zaventem kunnen jongeren vanaf 14 jaar voortaan ook een GAS-boete krijgen. Met het nieuwe politiereglement wil Zaventem de overlast strenger aanpakken. Volgens de gemeente veroorzaken te veel jongeren overlast.

"We merken dat alsmaar meer jongeren overlast veroorzaken, hierop willen we snel ingrijpen. Daarom verlagen we de leeftijd naar 14 jaar", vertelt burgemeester Ingrid Holemans van Zaventem. Vanaf 1 juni kunnen jongeren vanaf 14 jaar in Zaventem beboet worden met een GAS-boete van maximaal 175 euro. Een andere oplossing is een bemiddelingsprocedure, die de politie in eerste instantie zal toepassen. Dan worden de ouders betrokken en zal de jongere in kwestie een gemeenschapstaak moeten uitvoeren. Die taak zal dan verband houden met de overlast die ze hebben veroorzaakt.

Meest gelezen