Videospeler inladen...

Antonio Banderas draagt Mariabeeld in processie door Malaga: "Traditie is voor mij essentieel"

Antonio Banderas (58) heeft in de Andalusische stad Malaga een actieve rol gespeeld in de jaarlijkse processie op Palmzondag. Zoals elk jaar probeert de Spaanse acteur bij de start van de Semana Santa (onze Goede Week) zijn thuisstad op te zoeken. 

Elk jaar fungeert Antonio Banderas als "mayordomo", één van de dragers van een heiligenbeeld dat in processie door de stad gaat. In de Semana Santa gaan in Malaga in totaal meer dan 40 processies uit. De acteur is één van de leden van de broederschap van Lagrimas y Favores, de organisatie achter de gelijknamige processie op Palmzondag (Domingo de Ramos) waarin een Mariabeeld op een grote troon urenlang door de straten gedragen wordt.

Dit jaar maakte Banderas ook van de gelegenheid gebruik om een bezoek aan Malaga in de aanloop naar Pasen aan te bevelen. Semana Santa is het belangrijkste religieuze en familiale feest in Spanje.

Meest gelezen