Brugge geeft hoop op in zoektocht naar gestolen beeldengroep en aanvaardt 125.000 euro van verzekeraar

De gestolen bronzen beeldengroep in Brugge lijkt voorgoed spoorloos. De stad aanvaardt daarom 125.000 euro van een verzekeraar om de schade van de diefstal te dekken.

Brugge geeft de hoop op om de beeldengroep, die jarenlang op 't Zand stond, nog terug te vinden. De stad aanvaardt daarom 125.000 euro van een verzekeraar om de schade van de diefstal te dekken. Het stadsbestuur wil dat bedrag investeren in een nieuw kunstwerk in de fontein van het Albertpark.

Gestolen tijdens verhuis

Het parket onderzoekt de diefstal nog. Maar volgens burgemeester Dirk De fauw zullen de beelden na een jaar zoeken niet meer opduiken. Ze werden ongeveer een jaar geleden gestolen op een braakliggend terrein, vlak bij het crematorium "De Blauwe Toren". Vanop die plek zou het kunstwerk verhuizen naar het Koning Albert I-park.

Meest gelezen