Dode bij brand in appartements­gebouw in Etterbeek

In Etterbeek is gisteravond een dodelijk slachtoffer gevallen bij een brand in een flatgebouw in de Eskadronstraat in Etterbeek. Het is niet duidelijk hoe het vuur ontstaan is.

Zondagavond rond 22.30 uur werd de brandweer van Brussel opgeroepen voor een brand op de vijfde verdieping van een gebouw met zes verdiepingen. Bij aankomst was er een hevige rookontwikkeling. Doordat de deur gepantserd was, werd het vuur eerst via de luchtladder en de ramen geblust. Na het forceren van de deur was het vuur snel onder controle. Het hele appartement was volgestouwd met rommel en spullen, waardoor de brandweer het gebouw moeilijk kon verkennen. 

Lichaam gevonden

In het appartement op de vijfde verdieping werd een verkoold lichaam gevonden. De bewoners van de andere appartementen waren reeds geëvacueerd voor de aankomst van de brandweer. Het getroffen appartement is onbewoonbaar, net zoals de derde en vierde verdieping door waterschade. De oorzaak van de brand is onbekend.

Meest gelezen