AFP or licensors

Herlees de liveblog van de brand in Notre-Dame: "We zullen de kathedraal samen heropbouwen", zegt emotionele president Macron

In Parijs heeft een hevige brand in de Notre-Dame van Parijs een ravage aangericht aan de eeuwenoude kathedraal in het hart van de Franse hoofdstad. De torenspits is ingestort en het dak is volledig afgebrand. Volgens de brandweer zal de stenen structuur van het gebouw gered kunnen worden. Herbeleef hier hoe de brand in de Notre-Dame van Parijs zich ontwikkeld heeft.

Nieuwe berichten kunnen niet opgehaald worden, probeer het later opnieuw.

Liveblog

Herbeleef hoe de brand in de Notre-Dame van Parijs zich ontwikkeld heeft

We sluiten hier de liveblog over de hevige brand in de Notre-Dame van Parijs af. Herbeleef hier hoe de brand in de kathedraal zich ontwikkeld heeft.

President Macron: "We zullen de kathedraal samen heropbouwen"

De Franse president Emmanuel Macron heeft voor de camera gezegd dat het ergste vermeden is bij de grote tragedie van de brand van de kathedraal Notre-Dame van Parijs. "We gaan de kathedraal samen heropbouwen", zei Macron. De president heeft ook zijn medeleven betuigd aan alle katholieken in de wereld.

Videospeler inladen...

Bekijk het verslag van de brand in de Notre-Dame uit "Het Journaal Laat" hier:

Videospeler inladen...

Dinsdagochtend extra journaal om 8 uur over de brand in de Notre-Dame

Morgenochtend om 8 uur zendt Eén een extra journaal uit over de laatste ontwikkelingen van de brand in de Notre-Dame van Parijs.

Parket opent onderzoek naar oorzaak van brand in Notre-Dame

Het Franse parket heeft een onderzoek geopend naar de oorzaak van de brand in de kathedraal Notre-Dame van Parijs. Het parket onderzoekt de "onopzettelijke vernietiging van de kathedraal door brand".

Kevin Major in Parijs: "Een brandweerman zwaargewond bij bluswerken"

VRT-journalist Kevin Major is in Parijs aangekomen. "Het vuur in de kathedraal Notre-Dame van Parijs is nog lang niet onder controle. De brandweer heeft wel gemeld dat de twee grote torens van het gebouw niet meer in gevaar zijn. Bij de bluswerken is een brandweerman zwaargewond geraakt", aldus Kevin Major.

Videospeler inladen...

Brandweer: "Structuur van kathedraal is gered van de volledige vernieling"

Eerder op de avond werd er door staatssecretaris Nunez gevreesd dat de Notre-Dame van Parijs helemaal zou uitbranden. Na meer dan vier uur blussen meldt de brandweer dat het er naar uitziet dat de stenen structuur van de Notre-Dame gered zal worden van de volledige vernieling.

"Relikwieën van Christus zijn gered"

In de kluis van de Notre-Dame van Parijs worden enkele relikwieën van Jezus Christus bewaard. Het gaat om de doornenkroon, een stuk uit het kruis van Christus en de spijkers die zouden gebruikt zijn bij de kruisiging van Christus. De relikwieën zijn volgens een woordvoerder van de Notre-Dame niet getroffen door de brand.

Bekijk de beelden van de instorting van de torenspits van even voor 20 uur hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen