Tweede week paasvakantie brengt mooi lenteweer, vanaf donderdag 20 graden

De lage temperaturen van vorige week zullen tijdens de tweede week van de paasvakantie snel vergeten zijn. Morgen en overmorgen is er nog kans op enkele buien, maar vanaf donderdag wordt het zonnig met temperaturen rond 20 graden. 

Na enkele brede opklaringen verschijnen er later vandaag meer wolken. Maar lokaal (vooral over het westen en het zuidwesten) blijven de opklaringen breed. Het is droog en het wordt zachter dan de voorgaande dagen met maxima van 11 graden in de Hoge Ardennen tot 16 graden in het centrum.

Dinsdagochtend is het eerst zonnig, maar stilaan verschijnen er meer en meer hogere wolkenvelden vanaf de Franse grens. In de namiddag ontwikkelen er zich ook stapelwolken waaruit een paar lokale buien kunnen vallen. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in Vlaanderen.

Woensdag kunnen we ons verwachten aan veel wolken met soms lichte regen of motregen. In de namiddag wordt het droger met kans op enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden.

Donderdag wordt een meestal zonnige en warme dag met maxima van 15 tot 19 graden

Ook vrijdag krijgen we veel zon bij maxima van 16 graden in de Hoge Venen en aan de kust tot 21 graden in het centrum. En op dit moment ziet het ernaar uit dat die zonnige trend zich ook tijdens het paasweekend zal voortzetten. 

Meest gelezen