Schorsing slachtoffer doop Reuzegom ongedaan gemaakt: "Op voorwaarde dat hij pedagogische taak uitvoert"

De schorsing van de student rechten aan de KU Leuven die deelgenomen had aan de doop van studentenclub Reuzegom wordt nu tóch ongedaan gemaakt, op voorwaarde dat hij een pedagogische taak uitvoert. Dat zegt de advocaat van de student aan VRT NWS. "Hij krijgt dan geen straf, maar moet wel een pedagogische taak, zoals vrijwilligerswerk, uitvoeren." Bij de doop van de studentenclub viel één dodelijk slachtoffer. 

De doop van studentenclub Reuzegom liep eind vorig jaar zwaar uit de hand. Bij de doop kwam een student om het leven, nadat hij grote hoeveelheden visolie gedronken had en onderkoeld raakte.

Er werd zwaar aan de feiten getild. De meeste studenten van Reuzegom kregen een alternatieve sanctie. Maar de student rechten, die zelf ook gewond raakte bij het doopritueel, werd geschorst tot het einde van het academiejaar, omdat hij geen afstand wilde nemen van het doopritueel. 

De student ging in beroep bij het Gemeenschappelijk Bureau. "Er is nu een beslissing", bevestigt zijn advocaat Tom Peeters aan VRT NWS. "Mijn cliënt heeft wel degelijk afstand genomen van die gruwelijke feiten. De feiten worden wel als tuchtfeiten beschouwd, maar men is bereid de tuchtsanctie op te heffen. Concreet betekent dat dat hij geen straf krijgt, dus hij wordt niet geschorst en mag verder studeren. Wel moet hij een pedagogische taak uitvoeren, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk."

De student moet nu zelf voorstellen doen voor die pedagogische taak. Als zijn voorstel aanvaard wordt, is zijn schorsing definitief van de baan. De KU Leuven laat weten dat ze het voorstel afwacht en in overweging zal nemen.

Meest gelezen