Facebook van Wasseim Alsati

Vader deelt emotionele foto’s van 5-jarige dochter die uit coma ontwaakt, een maand na de Christchurch-aanslagen

Een vijfjarig meisje is, een maand na de aanslagen in Christchurch in Nieuw-Zeeland, uit haar coma ontwaakt. Haar vader deelt hartverscheurende foto’s van zijn dochter, die nog steeds in het ziekenhuis ligt. "Ze is nog op de lange weg naar herstel."

In Nieuw-Zeeland zijn precies een maand geleden aanslagen op twee moskeeën in de stad Christchurch gepleegd. Er vielen vijftig doden en net zoveel gewonden. Een van de gewonden is Alen Alsati, een meisje van vijf, die door haar vader voor het eerst naar de moskee werd meegenomen om te bidden. Ze werd op weg naar de Al Noor-moskee neergeschoten. 

Wasseim, de vader van het meisje, heeft nu foto’s op sociale media gedeeld van zijn dochter en de hele familie, die om haar heen staat, in het kinderziekenhuis. Ook is op een foto te zien dat de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern een bezoek aan het bed van het meisje heeft gebracht.

De tekst loopt onder de hartverscheurende foto door:

Facebook van Wasseim Alsati

Lang herstel

Volgens Wasseim Alsati is zijn dochter Allen "nog steeds op de lange weg naar herstel". Ze beantwoordt vragen met "ja" en "nee" en korte woorden begrijpen, vindt ze erg lastig.

Wel herkent ze gelukkig de stem van haar moeder en reageerde ze met "papa" toen ze haar de naam van Wasseim hoorde zeggen.

De tekst loopt onder de foto van het meisje door:

Facebook van Wasseim Alsati

Wasseim werd zelf ook neergeschoten, toen hij samen met zijn dochter naar de moskee liep. Hij ligt niet langer in het ziekenhuis, maar voelt, mede vanwege zijn dochters gesteldheid, nog altijd de vreselijke gevolgen van het bloedbad. "Ik word vaak schreeuwend wakker." Hij herstelt zelf ook nog altijd. Hij liep schotwonden op.

Doodstraf opnieuw invoeren

Inmiddels is er een crowdfundingsactie opgestart om de familie van Wasseim en Alen een steuntje in de rug te geven, 30 duizend euro staat er op de teller. "Zeker omdat de toekomst van het gezin financieel erg onstabiel is."

De heer Alsati vraagt verder aandacht voor een petitie die hij in het leven geroepen heeft. Daarin vraagt hij opnieuw de doodstraf in Nieuw-Zeeland in te voeren. "Zeker in gevallen als deze moeten we de wet kunnen veranderen."

Verantwoording

Met foto's van slachtoffers zijn we erg terughoudend. Maar mede vanwege de aandacht die de vader van het meisje vraagt met het delen van de foto's en zijn petitiepagina besloten we toch dit verhaal te brengen.

Meest gelezen