Videospeler inladen...

Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is aangeklaagd voor fraude na dieselgate

Voormalig Volkswagentopman Martin Winterkorn is in Duitsland aangeklaagd in het schandaal rond de sjoemelsoftware. Dat meldt het openbaar ministerie van Braunschweig. Winterkorn stapte in september 2015 op, korte tijd nadat het schandaal met sjoemelsoftware bij dieselwagens aan het licht was gekomen.

Vijf voormalige medewerkers van de Duitse autobouwer Volkswagen moeten zich voor de rechter verantwoorden voor hun rol in het schandaal met sjoemelsoftware bij dieselwagens.

Behalve de voormalige topman Martin Winterkorn zijn ook vier andere personen aangeklaagd voor ernstige fraude en het overtreden van de mededingingsregels. Er wordt hen verweten dat ze kennis genomen hadden van de aanwezigheid van de software, maar dit vervolgens niet bekendgemaakt hadden.

In het schandaal met de sjoemelsoftware waren wereldwijd zowat 11 miljoen wagens betrokken. Het schandaal heeft de Duitse autogroep Volkswagen tot dusver al zowat 28 miljard euro gekost.

Bekijk hieronder het verslag uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen