This content is subject to copyright.

Wachtebeke wil inwoners meer mocktails doen drinken

De gemeente Wachtebeke start een campagne om de inwoners meer alcoholvrije dranken te doen drinken. "Het is niet omdat er een alcoholprobleem is, maar veeleer om mensen meer keuzes en alternatieven aan te bieden" klinkt het.

Mensen moeten verstandiger omspringen met alcohol. Dat is wat de gemeente Wachtebeke wil bereiken met de nieuwe campagne. Dat gaan ze doen door de inwoners aan te moedigen om mocktails te drinken, dat zijn cocktails maar dan zonder alcohol.

Daarom komt er een grote preventiecampagne om te promoten dat er voldoende alternatieven zijn voor alcohol. "Wat we willen bereiken is dat er op evenementen, recepties en andere publieke bijeenkomsten genoeg alternatieven zonder alcohol zijn." Dat zegt Lisa De Ridder van Drugpunt Puyenbroeck. Dat is een samenwerking van de gemeente en een vzw die zich inzet voor de preventie van druggebruik en andere verslavingen.

Meer dan enkel cola

"Mensen zijn bewust van wat alcohol met hen doet, zowel aan het lichaam als aan hun gedrag. En als ze kiezen om iets zonder alcohol te drinken, moeten er wel leuke alternatieven zijn." zegt De Ridder. "Op recepties kan je vaak enkel kiezen tussen cava of fruitsap, terwijl er talloze lekkere alternatieven zijn die leuker en lekkerder zijn. Wij willen dat nu promoten."

Dat gaan ze doen door gemeentebesturen aan te moedigen om die alternatieven op hun eigen evenementen aan te bieden. "Op die manier raken die verschillende mocktails of frisdranken bekend bij de mensen", voegt De Ridder toe.

Soms krijgt ze te horen dat alternatieve dranken moeilijk te bereiden zijn. Maar dat spreekt De Ridder tegen: "Er zijn inderdaad wel moeilijke mocktails, maar tegenwoordig zijn er voldoende alternatieven op de markt te vinden. Het is dus een kwestie van die aan te bieden. Als mensen zien dat er verschillende alcoholvrije dranken zijn, zullen ze er vaker eentje drinken tussen twee alcoholische dranken in."

kasto80

Meest gelezen