"We kennen onze lichamen door en door en weten dus waar onze grenzen liggen"

"Hoe onverantwoord ben je bezig als je zo’n stunt uithaalt om enkel en alleen maar zoveel mogelijk likes binnen te halen." Dit is een van de vele negatieve reacties die volgden op een foto van een Amerikaans koppel dat een gevaarlijke stunt leek uit te halen in een zwembadencomplex in Bali. Kelly Castille bengelde immers aan de rand van een metershoog zwembad, terwijl haar vriend, Kody Workman, haar aan de armen vasthield. Maar volgens de dertigers was de stunt lang niet zo gevaarlijk als die er op het eerste gezicht uitzag en ze vinden de kritiek "overdreven", omdat ze juist zo creatief mogelijk hun reiservaringen via Instagram willen delen.

De 32-jarige Workman op nieuwswebsite This Insider: "Wat wellicht nog het meest verrassende is voor degenen die de foto zien, is dat het idee van Kelly kwam."

"We zijn beiden in goede fysieke conditie. We kennen onze lichamen door en door en weten dus ook waar onze grenzen liggen. We vertrouwen elkaar volledig en weten dus ook dat we een dergelijke stunt tot een goed einde kunnen brengen. Zoiets beslissen we beiden samen, als een team."

"Kelly had plaats genoeg op de rand van het zwembad om haar beide onderarmen volledig op te plaatsen en zo ook het gewicht van de rest van haar lichaam op te laten steunen. Bovendien hield ik haar de hele tijd stevig vast. Ten slotte, en dat is wat men niet op de foto kan zien, ligt er nog een zwembad onder het zwembad waarin wij ons bevonden, waardoor ons veiligheidsgevoel nog groter werd. Nee, angst is er op geen enkel moment geweest."

"We zijn beiden al van watervallen of bruggen gesprongen die veel hoger waren dan dit zwembad. De hoogte is dus op geen enkele moment iets geweest waarover we ons druk zouden kunnen maken."

"Het is juist onze bedoeling om zo creatief mogelijk te zijn terwijl we rondreizen. Dat betekent ook dat we ons voortdurend moeten uitdagen om zo uniek mogelijk te zijn."

Meest gelezen