120 boordcomputers gestolen bij tractorenbedrijf CNH in Zedelgem

Er is alweer ingebroken bij het bekende tractorenbedrijf Case New Holland in Zedelgem. Dieven hebben daar afgelopen weekend 120 boordcomputers van machines gestolen. Die zijn samen 150.000 euro waard.

Het waren allicht heel professionele dieven, want het duurt ongeveer tien minuten om één boordcomputer uit zo'n machine te halen. Nog geen twee maanden geleden werden al eens 70 boordcomputers gestolen bij CNH in Zedelgem. De daders kregen mogelijk hulp van binnenuit het bedrijf. Bij CNH gaan ze op zoek naar de mol(len) in kwestie. 

Niet de eerste keer 

Eind februari sloegen de dieven een eerste keer toe. Ze braken toen in 70 pikdorsers en maaimachines in. Het was hen telkens om de touchscreens in de machines te doen. Die stonden buiten op de terreinen van CNH Industrial in de Léon Claeysstraat in Zedelgem geparkeerd. Het gaat om boordcomputers die elk enkele duizenden euro’s waard zijn. Op die manier konden ze de eerste keer voor 100.000 euro aan materiaal stelen.  

120 touchscreens 

Nog geen twee maanden later werd het opnieuw een maandagmorgen in mineur op het bedrijf. Want gisteren werd ontdekt dat er weer werd ingebroken. En ook deze keer hadden de daders het op de dure boordcomputers gemunt. Ze slaagden er zelfs in om een nog grotere buit te maken. In totaal werden maar liefst 120 touchscreens uitgehaald. Goed voor een marktwaarde van 150.000 euro.

Meest gelezen