Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved.

Eerste humanitaire hulp van Rode Kruis voor Venezuela

Een eerste zending van humanitaire hulp voor Venezuela van het Internationaal Comité van het Rode Kruis (ICRC) is aangekomen op de luchthaven van de hoofdstad Caracas. Het land heeft te kampen met extreme tekorten aan voedsel en geneesmiddelen.

De Venezolaanse president Nicolas Maduro en het ICRC zijn vorige week tot een akkoord gekomen over de verdeling van humanitaire hulp aan de Venezolaanse bevolking. Volgens de Verenigde Naties heeft een kwart van de bevolking dringend hulp nodig.  De zending die vandaag is aangekomen bevat medicijnen en medisch materiaal. 

Een en ander wordt gezien als een eerste erkenning van president Maduro dat er wel degelijk een noodsituatie is in het land.  In februari probeerde oppositieleider Juan Guaidó nog tevergeefs noodhulp in het land te krijgen. President Nicolas Maduro zag dat als een voorwendsel voor een Amerikaanse militaire interventie.

Meest gelezen