Elektrische Stint-bolderkarren mogen dit jaar weer de weg op

De Stint, de elektrische bolderwagen waarin vorig vier jaar kinderen verongelukten, mag volgend schooljaar weer de weg op in Nederland. Dat heeft de Tweede Kamer bij onze noorderburen beslist. Wel moet er eerst een aantal aanpassingen gebeuren aan het voertuig. En mogelijk komt er ook een nieuwe naam.

Vier dode kinderen. Dat was de zware tol van een ongeluk waarbij een Stint vorig jaar onder een trein terechtkwam, in Oss. De elektrische bolderkar was onder een slagboom door gereden doordat de bestuurster niet meer kon remmen.

Prompt werden alle 3.000 Stints in Nederland van de weg gehaald en werd een onderzoek besteld. Daaruit bleek dat de Stint niet veilig genoeg was voor personenvervoer. Maar na een aantal technische aanpassingen en strengere regels zullen de Stints volgend schooljaar weer de weg op mogen, heeft de Tweede Kamer beslist.  

Mogelijk krijgt de Stint wel een nieuwe naam. Omdat de huidige naam te veel slechte herinneringen oproept, vindt regeringspartij VVD dat het voertuig een nieuwe naam moet krijgen. Het voorstel is om de elektrische bolderkarren voortaan "Christoffel" te noemen, naar de patroonheilige van de reizigers.

Meest gelezen