Franse filmploeg strijkt neer in Kortessem voor monseigneur Grauls, aartsbisschop van Burundi

Vandaag zakte een Franse filmploeg, op vraag van de stichting "Culture et Foi" in Rome, af naar Kortessem. De filmploeg maakt een biografie over het leven van monseigneur Grauls. Hij is in Kortessem geboren maar was lange tijd aartsbisschop van Burundi.

De filmploeg is in Kortessem om er het geboortehuis en graf van monseigneur Grauls te filmen. Jos Punie van de Heemkundige Kring Kortessem, ontving de ploeg: “In Burundi zijn ze nog altijd zwaar onder de indruk van het werk dat Grauls daar verricht heeft. Hij heeft er namelijk een broederorde gesticht. Dat betekende dat er ter plaatste ook broeders gevormd konden worden, naast de broeders die vanuit Europa naar Burundi reisden.”

Indrukwekkend

Dat er een Franse filmploeg helemaal afzakt naar Kortessem, kan niet ongezien blijven volgens Jos. “Ik vind het heel indrukwekkend dat er hier een buitenlandse ploeg komt filmen. Wij kennen wel het stuk van zijn levensverhaal dat zich afspeelt in Kortessem, maar weten niet veel af van zijn leven in Burundi. Dankzij deze filmploeg hebben we nu ook een beter zicht op zijn leven in Afrika”, zegt hij. 

Meest gelezen