Kapellen rooit 170 Amerikaanse eiken in Kasteeldreef

De gemeente Kapellen gaat 170 Amerikaanse eiken kappen in de Kasteeldreef. Dat komt omdat de bomen verzwakt zijn en een gevaar vormen. "Bij stormen vallen er regelmatig bomen om en dat zorgt voor schadegevallen", zegt Sofie Vyncke van de gemeente.

Afgelopen maand vielen nog 5 bomen om die ziek waren. Kapellen zal alle gerooide bomen vervangen door nieuwe bomen. "Welke bomen er in de plaats komen is nog niet beslist. We hebben het plan om zomereiken te plaatsen omdat het inheemse bomen zijn die al jaren aanwezig zijn.  Ze kunnen goed tegen droogte en water en hebben zich goed aangepast aan ons klimaat. Het is een ideale boom omdat er weinig kans is dat de boom ziek wordt of zal vallen en schade berokkenen. In november planten we de nieuwe bomen aan", zegt Vyncke van de gemeente Kapellen. 

Wat denken de bewoners?

"We hebben het plan voorgesteld op een vergadering met de bewoners en ze begrijpen dat de eiken er slecht aan toe zijn", zegt Sofie Vyncke van Kapellen.  

Meest gelezen