Komend paasweekend aangepaste dienstregeling: dit betekent het voor u

Komend paasweekend geldt er een aangepaste dienstregeling. Zo hebben enkele postkantoren en banken andere openingsmomenten dan normaal. Dit gaat u er de komende dagen van merken.

Banken en postkantoren zijn vanaf morgen tot en met maandag gesloten. Op zaterdag zijn de postkantoren wel gewoon open en ook enkele bankkantoren blijven hun dienst die dag ter beschikking stellen.

Gesloten postkantoren

"Wie een geldbedrag wil overmaken, kan dat het beste zo snel mogelijk doen". Daarvoor waarschuwt de Belgische belangenorganisatie voor de financiële sector, Febelfin. Door het paasweekend kunnen overschrijvingen pas later plaatsvinden. Bij de meeste banken kan, tegen een kleine vergoeding, een overschrijving gedaan worden. Betaalautomaten blijven ook gewoon te gebruiken, banken zijn alleen gesloten.

Wie een geldbedrag wil overmaken, kan dat het beste zo snel mogelijk doen

Woordvoerder Febelfin

Ook de postverdeling loopt tot en met maandag anders dan normaal. De prioriteiten liggen bij het verzenden van kranten en pakjes. Het versturen van een brief gaat echter niet, meldt bpost. Zondag en maandag verzendt bpost helemaal niets.

De postkantoren zijn vrijdag tot en met maandag gesloten, zaterdag uitgezonderd. Normale postpunten zijn vrijdag wel gewoon open. 

Meest gelezen