Nationale Bank in centrum van Brussel tijdlang ontruimd na melding over verdachte bestelwagen

De gebouwen van de Nationale Bank aan de Brusselse Berlaimontlaan werden vanmorgen een tijdlang ontruimd omwille van een verdacht voertuig. 1.200 medewerkers moesten het gebouw verlaten. De politie en ontmijningsdienst DOVO vonden niets verdacht in de bestelwagen. De eigenaar wordt wel nog verhoord.

De Brusselse politie werd dinsdagochtend omstreeks 07.40 verwittigd door een verantwoordelijke van de Nationale Bank. Die maakten melding van een verdachte bestelwagen die vlakbij de gebouwen geparkeerd stond.

De politie nam daarop het zekere voor het onzekere en stelde een veiligheidszone van zowat 200 meter in. "De volledige Berlaimontlaan tussen de Keizerinlaan en de Pachecolaan werd afgesloten in beide richtingen", zegt Ilse Van de Keere van politiezone Brussel-Hoofdstad. Intussen is de perimeter opnieuw opgeheven. 

Ook de gebouwen van de Nationale Bank werden een tijdlang ontruimd. Zo'n 1.200 medewerkers moesten het gebouw verlaten. De ontmijningsdienst van het leger kwam ter plaatse om na te gaan of er explosieven in de bestelwagen lagen, maar vond niets verdacht. De eigenaar van de bestelwagen werd wel meegenomen voor verhoor. 

Meest gelezen