Quasimodo en de Eiffeltoren omhelzen de Notre-Dame: de brand inspireert tekenaars

De beelden van de brand in de Notre-Dame in Parijs heeft mensen wereldwijd met verstomming geslagen. Verschillende tekenaars zijn met die gevoelens aan de slag gegaan. Enkele tekeningen ontroeren en worden dan ook gretig gedeeld op sociale media.

Architecte en illustratrice Cristina Correa Freile uit Ecuador liet zich inspireren door de roman van de Franse 19e eeuwse schrijver Victor Hugo over de klokkenluider van de Notre-Dame, Quasimodo, en door Disney dat het verhaal in de jaren 90 hernam. Op haar tekening zien we een verdrietige Quasimodo die de kathedraal in zijn armen neemt. "Het geeft weer wat de wereld momenteel voelt", zegt de illustratrice. Al tienduizenden mensen hebben de tekening zien passeren.

Quasimodo zien we ook terugkomen in een tekening van de Nederlandse cartoonist Ruben L. Oppenheimer.

Dat andere Parijse monument, de Eiffeltoren, troost de brandende Notre-Dame in een tekening van Aurélie Pedrajas. "Een tekening gemaakt om de Notre-Dame te steunen. Ik trek me op aan de hoop dat de kathedraal recht is blijven staan ondanks alles", aldus Pedrajas op Twitter. 

Cartoonist Graeme MacKay tekent de twee torens van de Notre-Dame in de Franse kleuren. Een gebroken hart scheidt hen, met daarachter de vlammenzee. "De wereld heeft een gebroken hart", schrijft MacKay op Twitter bij zijn tekening. 

Een treurende Marianne, het symbool van de Franse Republiek, laat een traan en omhelst de kathedraal Notre-Dame. Dat zien we dan weer op een tekening van een zekere TB.

Meest gelezen