Drie mannen opgepakt na vechtpartij in tram te Schaarbeek

Woensdag omstreeks 20.15 uur is een vechtpartij uitgebroken in een tram die van het Noordstation naar het Eugène Verboekhovenplein in Schaarbeek reed. Dat meldt de woordvoerder van de politiezone Brussel-Noord. Drie mannen zijn opgepakt. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis maar zijn niet gewond.

De verdachten vielen meerdere personen op de tram lastig, onder wie een vrouw uit de buurt. De trambestuurster contacteerde de politie. Omdat de tram stil stond, werd het rijtuig benaderd door omwonenden van het Eugène Verboekhovenplein. De politie stuurde versterking om de menigte op afstand te houden en de agenten in staat te stellen in goede omstandigheden tussen te komen.

De drie opgepakte mannen zijn tussen 25 en 30 jaar. Ze worden er onder meer van verdacht de vrouw te doen struikelen in de tram. Zij is niet gewond maar werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De trambestuurster was in shock en is eveneens naar het ziekenhuis gebracht.

Er werden geen vernielingen aangebracht door de menigte, aldus politiewoordvoerster Audrey Dereymaeker. Na de interventie keerde de rust in de wijk terug.

Meest gelezen