Rugbyspeler vindt "droomjob", althans voor 3 weken

37.000 sollicitanten probeerden de job in handen te krijgen, maar uiteindelijk kan natuurlijk maar één iemand met de hoofdprijs gaan lopen. De job was voor velen dan ook een droomjob: een volledig betaalde wereldtrip, met bezoeken aan onder meer Japan, Alaska, Portugal en Dubai, waarbij gedurende 3 weken op een cruiseschip doorgebracht wordt. Met op het einde van de trip een bonus van 6.000 pond (6.900 euro) er bovenop. Het enige wat er van de sollicitant verwacht werd was om dit avontuur zo creatief mogelijk te delen via sociale media. En het was de Ierse rugbyspeler Harry McNulty die in de zomer zijn koffers mag pakken.

Op tv-zender RTE gaf de 26-jarige McNulty meer uitleg over de job waar zovelen van droomden, maar die hij dus effectief zal mogen uitvoeren. McNulty werd geboren in Dublin maar kwam in 2015 dankzij een uitwisselingsprogramma voor studenten in Brisbane, Australië, terecht: "Daar is mijn passie om verslag uit te brengen van mijn reizen ontstaan. Ik heb me een GoPro-camera gekocht en heb solotrips ondernomen naar onder meer Bali en de oostkust van Australië. Ik vond dat zo plezant dat ik het ben blijven doen."

"Dankzij mijn ouders - mijn moeder is nog stewardess geweest - heb ik als kind veel kunnen reizen en nieuwe culturen leren kennen, van Jamaica over Sri Lanka tot Zuid-Afrika. Ik ben mijn ouders daar erg dankbaar voor."

"Omdat ik deel uitmaak van het nationaal Ierse rugbyteam heb ik het geluk gehad om ook op plaatsen te komen waar ik anders niet zou komen. Ook al ben je daar natuurlijk om te 'werken'. Het is niet zo dat ik dan kan doen wat ik zelf wil. En dat is toch wel belangrijk als je op vakantie bent, dat je geniet."

"De advertentie van 'Royal Caribbean International' voor deze job sprak me onmiddellijk aan: een unieke mogelijkheid om zonder andere, praktische zorgen de wereld te kunnen zien. Je moet je enkel bezig houden met wat het land dat je bezoekt te bieden heeft en daar dan verslag van uitbrengen."

"Het was duidelijk dat ze op zoek waren naar een ‘adrenaline junkie’ die niet alleen hongerig was naar avontuur, maar ook de capaciteit had om dat ene moment te kunnen vastleggen en om iets op een simpele manier op sociale media te delen. Ik moest dus een filmpje maken dat anders was dan wat anderen zouden brengen. Met zoveel mogelijk foto’s en beelden van reizen die ik al ondernomen had." Die sollicitatievideo kunt u hier zien:

"Waar ik het meest zenuwachtig voor ben is het feit dat ik die inhoud kan overbrengen waar ik trots op kan zijn. Op dat vlak leg ik de lat heus wel hoog. Authenticiteit zal daarbij een grote rol spelen. Tijdens mijn job zal ook timemanagement een belangrijke rol spelen, omdat we slechts korte tijd ergens aanmeren en ik toch de beste en mooiste plekjes voor de toeristen moet zien te vinden. Dat zal heel wat planning vergen."

"Dat ik vooral alleen moet reizen deert me niet. Soms is het leuker om met vrienden op reis te gaan. Maar ik kan ook perfect alleen reizen."

"Nee, ik heb nog nooit op een cruiseschip gereisd. Dat wordt dus een heel nieuwe ervaring. Maar ik ben er gerust in dat dat allemaal optimaal zal verlopen."

Meest gelezen