BELGA

Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways schort alle vluchten op

De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways, die gebukt gaat onder loodzware schulden, schort voorlopig al haar operaties op. Dat maakte het bedrijf bekend in een persbericht. De beslissing komt er nadat het bedrijf er niet in geslaagd is de nodige fondsen te verzamelen.

"Als gevolg van het niet vinden van nieuwe financiële middelen is Jet Airways met onmiddellijke ingang verplicht om al zijn binnenlandse en internationale vluchten op te schorten. De laatste vlucht zal vandaag plaatsvinden", aldus het bedrijf uit Mumbai.

Jet Airways werd in 1992 opgericht als eerste private luchtvaartmaatschappij van India. De voorbije jaren kreeg het te maken met felle concurrentie van budgetvliegers als IndiGo en SpiceJet. Jet Airways heeft intussen voor meer dan een miljard dollar schulden. De maatschappij zou onder meer het personeel niet meer kunnen uitbetalen en aan andere verplichtingen kunnen voldoen. Een consortium onder leiding van de Indiase staatsbank SBI nam vorige maand de controle over, maar was sindsdien tevergeefs op zoek naar een overnemer voor Jet Airways.

Maandag had Jet Airways slechts 7 vliegtuigen in de lucht op een vloot van 115 toestellen. De maatschappij cancelde sinds eind vorige week al haar internationale vluchten, waardoor wereldwijd duizenden passagiers strandden.

Jet Airways vloog tussen 2007 en 2016 op Brussels Airport, maar ruilde Brussel begin 2016 in voor Amsterdam. Woensdag werden alle operaties stilgelegd wegens een gebrek aan geld. Het is niet duidelijk of en wanneer de vluchten hervat zullen kunnen worden. De zoektocht naar een overnemer door SBI loopt tot 10 mei.

Meest gelezen