Franse kranten hoopvol na de ramp: "Laten we de Notre-Dame redden" en "Notre-Dame zal herrijzen"

Wanhoop en verlies, zo klonk het gisteren bij de Franse kranten nadat de vlammen verwoestend om zich heen gegrepen hadden in de Notre-Dame in hartje Parijs. Vandaag zijn de krantenkoppen vooral hoopvol: "Laten we de Notre-Dame redden", "Heropbouw" of "Notre-Dame zal herrijzen". Een overzicht.

Op de voorpagina's van de Franse kranten zagen we gisteren vooral het beeld van de brandende torenspits van de Notre-Dame die bezwijkt door het vuur. In de titels klonk de wanhoop door: "Notre Drame", "Desolation", "Le désastre" of "Het hart in as", waren maar enkele voorbeelden. 

Vandaag zien we vooral foto's van de binnenkant van de kathedraal. Mét hoopgevende titels. "Laten we de Notre-Dame redden", schrijft Le Parisien. "De Notre-Dame van het volk", klinkt het bij de krant Libération. La Voix Du Nord en La Croix houden het allebei op: "Heropbouw". Nice-Matin verwijst naar de speech die de Franse president Emmanuel Macron gisteren gaf: "Vijf jaar voor ze herrijst". Gisteren kondigde Macron aan dat de uitgebrande Notre Dame in vijf jaar zal worden heropgebouwd. Le Figaro plaatst een foto van de geredde iconische torens op zijn voorpagina met als titel: "Notre-Dame zal herrijzen".   

Om u de verschillen tussen de Franse kranten gisteren en vandaag te illustreren, plaatsen we de voorpagina van gisteren links en die van vandaag rechts.

Meest gelezen