Limburg.net leert nieuwkomers om te gaan met afval

Limburg.net lanceert een lessenpakket over afvalverwerking voor nieuwkomers, omdat ze niet altijd goed weten wat ze met hun afval moeten doen. Het pakket bestaat uit fiches en legt aan de hand van pictogrammen uit hoe ze hun afval moeten sorteren.

"Mensen die uit een ander land komen, hebben vaak een heel ander idee over of gebruik van afval", vertelt Ilse Luypaers van Limburg.net. "In sommige culturen is sluikstorten bijvoorbeeld heel normaal, terwijl dat hier totaal niet toegelaten is. Die mensen kennen de regels vaak niet. Met deze fiches geven we hen nu een tool om heel laagdrempelig kennis te maken met de regels en richtlijnen, om zo op een correcte manier om te gaan met hun afval."

Limburg.net ontwikkelde de afvalwijzer in samenwerking met het Agentschap Inburgering en Integratie. De afvalwijzer is er in de eerste plaats voor anderstaligen en nieuwkomers, maar kan ook gebruikt worden in het volwassenonderwijs of in door wijkwerking als er bijvoorbeeld problemen zijn met bijvoorbeeld sluikstorten. 

Meest gelezen