Voorbereidingen voor begrafenis Paul Severs in volle gang

Volgende week dinsdag, 23 april, nemen vrienden, familie en fans afscheid van Paul Severs in de Sint-Martinusbasiliek van Halle. De familie van de zanger neemt maatregelen zodat iedereen de begrafenis kan volgen, ofwel in de basiliek ofwel op een groot scherm op het Possozplein.

De familie van Paul Severs verwacht een grote opkomst voor de uitvaart van de populaire zanger. Die vindt komende dinsdag plaats in de Sint-Martinusbasiliek in Halle.

Omdat de familie vreest dat niet iedereen zal kunnen zitten in de basiliek en omdat ze de fans niet wil teleurstellen, komt er een groot scherm op het Possozplein. Daar zal de plechtigheid integraal uitgezonden worden. Wie slecht te been is, kan best een klapstoel meebrengen, want de uitvaart duurt enkele uren. 

De politie, brandweer, de stad Halle en het Rode kruis zullen samen het laatste eerbetoon aan de zanger in goede banen leiden.

Laatste groet  

Wie Paul Severs nog een laatste groet wil brengen, kan dat op 23 april vanaf half acht 's ochtends. Vanaf het Possozplein start een nadargang zodat iedereen rustig naar de ingang van de basiliek en dus naar de kist wordt geleid. 

Op het plein komt ook een bloemenzone voor wie een bloemetje wil achterlaten. De familie raadt ook aan om het openbaar vervoer te nemen naar Halle. Er zijn voldoende bussen en treinen richting Halle. Het Possozplein ligt op slechts 10 minuten van het station. Parkeerplaats vinden in de stad zal moeilijk worden aangezien de familie toch heel wat volk verwacht.

Planning

07u30 – 09u45: Laatste groet voor de fans. Groet aan de kist in de basiliek en ontvangst rouwprentje en kans om een bloem te leggen.

10u00 – 11u30: Laatste groet voor de genodigden in de basiliek. (Enkel op persoonlijke uitnodiging)

11u30 – 12u30: Kerkelijke plechtigheid, live te volgen ook op groot scherm op het Possozplein te Halle.

Meest gelezen