Mooi weer op komst: politie zet in Haspengouw fietspatrouille in

De politie van Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom zet tot eind april elk weekend een fietspatrouille in op de drukke punten. In het paasweekend worden erg veel fietsers verwacht in Haspengouw. Maar al die fietsers samen kunnen tot gevaarlijke situaties leiden.

De temperaturen klimmen dit weekend tot boven de 20 graden. Mooi weer brengt altijd veel fietsers op de been. Ook in Haspengouw worden in het paasweekend veel fietsers verwacht, want de fruitbomen staan nog volop in bloei en dat trekt extra bezoekers. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom zet de politie van Sint-Truiden, Nieuwerkerken en Gingelom een fietspatrouille in. Dat doet ze nog elk weekend tot eind april.

Veiligheid op de fietspaden

De patrouille gaat zelf met de fiets op pad om aan de fietspaden en aan de bloesembars toezicht te houden. “Mensen kunnen die patrouilles aanspreken, als ze vragen hebben”, zegt korpschef Steve Provost. “Verder houdt de patrouille rekening met de veiligheid op de fietspaden. Het is bijvoorbeeld verboden om met scooters rond te rijden op de fietspaden. Die mensen zullen daar dan attent op gemaakt worden."

Meest gelezen