Videospeler inladen...

Stroomarbeider ontsnapt nipt aan brandende hoogspanningskabel

In Manchester Township in de Amerikaanse staat New Jersey heeft een arbeider deze week een spectaculaire risicosituatie beleefd die zo uit een film had kunnen komen. 

Door het aanhoudende stormweer dat al dagenlang de streek teistert, raakte een hoogspanningskabel los van een paal en viel op de grond. De man, van het stroombedrijf Jersey Central Power and Light, moest de delicate klus opknappen om de omgeving veilig achter te laten.

In de veronderstelling dat de kabel niet meer onder spanning stond, probeerde hij die op te ruimen. Hij kreeg de schrik van zijn leven toen de vonken in het rond spatten en de kabel vuur vatte. Zijn beschermende kledij maakte dat hij zo goed als ongedeerd bleef. Het vuur had zo hevig gebrand dat het asfalt gaten vertoonde. Het bedrijf onderzoekt de zaak.

Meest gelezen