Ferry gezonken in Congo, 150 opvarenden vermist

In de Democratische Republiek Congo worden ongeveer 150 opvarenden vermist nadat hun ferry gezonken is in het Kivumeer, in het oosten van het land. Er wordt gevreesd voor hun leven. President Felix Tshisekedi heeft op Twitter al laten weten dat hij "diep bedroefd" is. 

In het oosten van Congo worden zeker 150 opvarenden vermist, nadat hun ferry gezonken is op het Kivumeer. Volgens de regionale minister voor Transport Jacqueline Ngengele zijn er tot nu toe slechts 40 van de 200 opvarenden gered. Er zijn ook al drie doden geteld. Potentiële oorzaken van de schipbreuk kunnen volgens Ngengele het slechte weer of een overbeladen boot zijn. Een andere verantwoordelijke meldde dat het schip verouderd was en de passagiers geen reddingsvesten droegen.

President Felix Tshisekedi heeft op Twitter al gereageerd op het ongeval. "Ik ben zeer triest door de schipbreuk op het Kivumeer. Momenteel zijn er 150 vermisten", schrijft hij. "Ik betuig mijn medeleven aan de getroffen familie." Hij heeft ook aangekondigd dat er een onderzoek komt om de daders te identificeren en te straffen."

Niet het eerste ongeval

Het is niet het eerste ongeval met een ferry op Congolese rivieren of meren. Een van de ergste ongevallen gebeurde in mei 2001 toen een ferry op het Kivumeer in Goma zonk. Daar vielen toen tussen de 100 en 150 slachtoffers. 

Meest gelezen