Broers Dardenne maken met "Le jeune Ahmed" kans op derde Gouden Palm in Cannes

De Belgische broers Jean-Pierre en Luc Dardenne zijn met hun nieuwste film "Le jeune Ahmed" geselecteerd voor de officiële competitie van het Filmfestival van Cannes en maken dus opnieuw kans op de Gouden Palm.  Acteur Matthias Schoenaerts zal er te zien zijn in "A hidden life", de nieuwe film van Terrence Malick die ook in de officiële competitie zit. 

De film vertelt het verhaal van een jongen die radicaliseert door in contact te komen met een extremistische interpretatie van de islam en plannen maakt om een leerkracht te vermoorden. "Le jeune Ahmed" komt op 22 mei uit in de Belgische filmzalen. 

De broers Dardenne zijn vaste waarden in Cannes. Twee films van hen "Rosetta" en "L'enfant" wonnen er al de hoofdprijs, de Gouden Palm. En ook "Le jeune Ahmed" maakt in mei dus kans op de prijs.  Hun films "Le silence de Lorna", "Le gamin au vélo" en "Deux jours, une nuit" vielen in andere categorieën ook al in de prijzen in Cannes. 

De Dardennes nemen het onder meer op tegen de nieuwe films van Pedro Almodóvar ("Dolor y gloria"), Arnaud Desplechin ("Roubaix, une lumière"), Ken Loach ("Sorry we missed you") en Terrence Malick ("A hidden life"). In "A hidden life" speelt onze landgenoot Matthias Schoenaerts mee. 

De 72e editie van het Filmfestival van Cannes loopt dit jaar van 14 tot 25 mei. "The dead don't die" van Jim Jarmusch is de openingsfilm. 

Meest gelezen