AFP or licensors

Slachtoffers van busongeluk Madeira worden komende dagen geïdentificeerd, Merkel "triest en geschokt"

De 29 dodelijke slachtoffers van het busongeluk op het Portugese eiland Madeira zouden tegen zaterdag allemaal geïdentificeerd moeten zijn. Dat zei Tomasia Alves, het hoofd van het ziekenhuis in Funchal, op een persconferentie. In de bus zaten vooral Duitse toeristen. Bondskanselier Merkel heeft al haar medeleven met de families van de slachtoffers uitgesproken.

De bus met 57 mensen aan boord, hoofdzakelijk Duitse toeristen, vloog gisteravond rond 19.30 uur Belgische tijd uit de bocht op een weg in de buurt van Caniço, op het zuiden van het eiland. Ze rolde de bergflank af en kwam tot stilstand tegen een gebouw.

Wat de precieze oorzaak was van het ongeluk zal onderzoek nog moeten uitwijzen. De bus is vanochtend weggetakeld.

29 doden

28 mensen stierven ter plaatse. Een slachtoffer overleed nadien in het ziekenhuis. 28 anderen raakten gewond. Negen onder hen hebben het ziekenhuis al mogen verlaten. 

Alle slachtoffers zijn tussen de 40 en 60 jaar oud. Het gaat voornamelijk over Duitsers, maar pas tegen zaterdag zal de identificatie zijn afgerond. Wel zeker is dat twee gewonden, een man en een vrouw, de Portugese nationaliteit hebben. De rest zijn Duitsers. 

"Triest en geschokt"

De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft intussen haar medeleven uitgesproken met de families van de slachtoffers. Ze zegt triest en geschokt te zijn over het ongeval en dankt de Portugese hulpdiensten voor hun goede werk.

Bekijk hier het fragment uit "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen