Een oud straatnaambord van Zomergem, Waarschoot of Lovendegem aan uw muur?

In de nieuwe fusiegemeente Lievegem moeten de oude gemeenteborden plaatsmaken voor nieuwe. De oude borden die nog Lovendegem, Zomergem of Waarschoot aanduiden, zullen vervangen worden door borden van de nieuwe gemeente Lievegem. Binnenkort zal het mogelijk zijn die borden op de kop te tikken, ze worden namelijk geveild voor het goede doel.

Bij het begin van het nieuwe jaar fuseerden de gemeentes Lovendegem, Zomergem en Waarschoot tot de nieuwe gemeente Lievegem. De inwoners konden stemmen voor de nieuwe naam, 55 procent van hen stemden voor Lievegem.

Nieuwe gemeenteborden

De gemeenteborden die verwijzen naar Lovendegem, Zomergem of Waarschoot verdwijnen nu stilaan uit het straatbeeld en maken plaats voor borden van Lievegem. Burgemeester Tony Vermeire: "We zijn wettelijk verplicht om aan onze gemeentegrenzen de naam Lievegem te laten verschijnen." Zo zal er bijvoorbeeld binnenkort op de nieuwe borden Waarschoot staan met als onderschrift Lievegem. Maar waar gaan al die oude borden dan heen?

Gemeenteborden te koop

Lievegem besliste om de oude borden niet zomaar weg te gooien. Aangezien er veel vraag is naar die borden, zal de gemeente de borden verkopen. "We horen heel veel mensen die dat willen wegschenken als cadeau," zegt burgemeester Tony Vermeire, "het kan een mooi souvenir zijn om later eventueel aan kleinkinderen te tonen." En net omdat er zoveel vraag is naar de gemeenteborden besliste Lievegem om de borden niet te verkopen maar te veilen per opbod. "We krijgen veel vraag maar we willen iedereen een eerlijke kans geven."

Goed doel naar keuze

Het geld dat verzameld wordt via de veiling gaat niet naar de gemeente zelf maar zal gaan naar een goed doel naar keuze. Welk goed doel gesteund zal worden is nog niet bekend. De gemeente bekijkt nog wie de eer krijgt maar laat ook weten dat alle suggesties zeker welkom zijn. Wanneer die borden dan geveild zullen worden, dat moet nog beslist worden. Burgemeester Vermeire laat alvast weten dat ook hij een gemeentebord op de kop wilt tikken: "Als ik de kans zou krijgen, zou ik natuurlijk wel een van mijn oude gemeenten willen hebben. Dat zou ik wel fijn vinden."

kasto80

Meest gelezen