Videospeler inladen...

Politieman doodt eigen gezin in Wijnegem, vermoedelijk met dienstwapen

In Wijnegem heeft een politieman afgelopen nacht zijn vrouw en kinderen gedood, vermoedelijk met zijn dienstwapen. Dat meldt het parket van Antwerpen. De feiten gebeurden volgens onze informatie na een uit de hand gelopen ruzie.

Afgelopen nacht, iets over middernacht, werd de politie opgeroepen voor een schietincident in een café in Wijnegem, bij Antwerpen. Een man had er zijn vrouw doodgeschoten, en probeerde dan zichzelf van het leven te beroven. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar uiteindelijk in de loop van de nacht.

Kort nadien werden de lichamen gevonden van de twee kinderen van het koppel, in hun gezinswoning. Het gaat om een zoon van 9 en een dochter van 11. Ze werden om het leven gebracht.

Volgens het parket van Antwerpen schoot de man eerst thuis zijn kinderen dood, en ging hij daarna naar zijn vrouw in het café waar ze werkte. De man werkte al lange tijd voor de Antwerpse politie. Vermoedelijk pleegde hij de moord met zijn dienstwapen. Normaal gezien mag een politieman een dienstwapen niet mee naar huis nemen, tenzij met toestemming van de korpschef. Maar volgens de lokale politie van Antwerpen waar de man werkte, had hij in dit geval geen toestemming gekregen. 

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be

Bekijk hier het fragment uit “Het Journaal”:

Videospeler inladen...

Bekijk hier het gesprek met Sofie Demeyer in “Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen