PETER MAENHOUDT bvba - Photo Press Agency - 13 de Donckerstraat - B8470 GISTEL - BELGIUM - 0032 (0) 59 276109 - 0032 (0) 475 257

Oostende zet vanaf volgend jaar "meeuwen­interventieteam" in

Goed nieuws voor Oostendenaars die wel eens last hebben van de meeuwen aan zee. De badstad zet vanaf volgend jaar een meeuweninterventieteam in. Oostende zal de mensen in dat team opleiden om bij inwoners thuis concrete tips te geven.

Volgens de schepen van milieu Silke Beirens kan het team langsgaan bij mensen waar er nestvorming is geweest op de daken. Zij zullen dan mensen informeren, het dak inspecteren en al dan niet adviseren of er op hun plat dak een meeuwenwering kan geïnstalleerd worden. Er komt ook een sensibilisering rond afval. Er komen afvalcontainers en ondergrondse containers.

Nu krijgt de brandweer van Oostende veel vragen over hoe je meeuwennesten kan voorkomen. Maar dat is eigenlijk hun taak niet. Het meeuweninterventieteam komt er in februari 2020. 

Meest gelezen