Sluikstorters teisteren Kortenberg

De afgelopen maand zijn er al op 8 verschillende plaatsen in Kortenberg grote hoeveelheden afval gestort. Vermoedelijk gaat het om aannemers of zwartwerkers die volledige bestelwagens of vrachtwagens leegmaken. Aangezien het vuil steeds op andere plaatsen wordt achtergelaten, is het voor de gemeente moeilijk om de daders te pakken te krijgen.

De Nederokkerzeelsesteenweg, carpoolparking aan D’Ieteren, de Wijnegemhofstraat: het zijn maar enkele van de plaatsen waar de afgelopen weken grote hoeveelheden afval werden gedumpt. Kortenberg had al geregeld last van sluikstorters, maar de jongste maand loopt het de spuigaten uit. “Ik vermoed dat het aannemers zijn die de volledige inhoud van bestelwagens of vrachtwagens komen dumpen, want het vuil bestaat vooral uit bouwafval”, zegt schepen van Afvalbeleid René De Becker (CD&V).

Daders

“Het identificeren van de sluikstorters loopt niet van een leien dakje, omdat het vuil op verlaten plaatsen gestort wordt. We werken ook met een camera, maar aangezien de daders altijd op een andere plek dumpen, helpt dat ons niet vooruit. Daarom rekenen we op de bewoners om mee een oogje in het zeil houden. Als ze iets zien, mogen ze meteen de politie waarschuwen. Liever een telefoontje te veel dan helemaal nietsdoen."

Meest gelezen