Vrijwilligers "Vermiste pootjes" helpen vermiste honden zoeken in Limburg

Sinds kort slaan enkele Limburgse vrouwen de handen in elkaar om verloren gelopen honden terug naar hun baasjes te brengen. Dat doen ze met behulp van hun Facebookgroep "Vermiste pootjes". "We merken dat er een nijpend tekort is aan vrijwilligers om vermiste honden te zoeken in Limburg", zegt Bernadette Nelissen, een van de initiatiefneemsters.

Vijf Limburgse vrouwen schieten met behulp van hun Facebookgroep "Vermiste pootjes" baasjes van vermiste honden te hulp om hun vermiste viervoeter terug te vinden. De vrouwen waren al enkele jaren actief in het hondenwereldje, maar ze vonden dat er meer moest gebeuren. "We merkten dat er in Limburg meer nood was aan vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken voor vermiste honden. Daarom dat we nu echt in actie komen", zegt Bernadette Nelissen, een van de initiatiefneemsters. 

Niet enkel via Facebook

De vrijwilligers zijn niet alleen actief op Facebook, maar ze gaan zelf ook op pad. "Het is wel belangrijk dat je bij een vermiste hond eerst de politie verwittigt. Wij gaan samen met vrijwilligers flyers verspreiden met een foto van de vermiste hond en daarbij de nodige info. Van zodra er een melding komt van iemand die de vermiste hond gezien heeft, dan gaan wij een voederplek maken met een camera om zo de hond te kunnen vangen", vertelt Bernadette. 

Met succes

De groep van de "Vermiste pootjes" is sinds zondag actief op Facebook en telt sindsdien al 150 leden en 35 vrijwilligers. En het werk loont, want sindsdien zijn er al drie honden teruggevonden. "Daar zijn we natuurlijk heel blij mee. We hopen natuurlijk vanaf nu zoveel mogelijk honden terug te vinden", zegt Bernadette nog. 

Meest gelezen