Zwembad Ternat opent op paasmaandag feestelijk de deuren

Goed nieuws voor de inwoners van Ternat. Hun vernieuwd gemeentelijk zwembad is eindelijk klaar. De feestelijke opening is voorzien op paasmaandag. Iedereen kan van 13 tot 17 uur gratis zwemmen in het zwembad. Er zijn ook tal van randactiviteiten.

Eigenlijk hadden de renovatiewerken al klaar moeten zijn in februari. Maar door problemen met de filter van het zwembad kon het vernieuwde zwembad toen niet opengaan. Het zand in de filter was namelijk versteend door het lange stilliggen tijdens de werken. Daardoor konden de pompen het water niet meer goed rondpompen. Dat probleem is nu opgelost en er zijn ook twee nieuwe pompen geïnstalleerd. 

Net op tijd klaar voor sluiting Liedekerke 

Schepen van sport Timo Schoukens is blij dat het zwembad nu af is. Want dinsdag starten er werken aan het zwembad van Liedekerke. Het is dus niet alleen belangrijk voor Ternat dat het zwembad klaar is. "Er was een marge voorzien en die kwam dus van pas. We zijn nu het water optimaal aan het voorbereiden om juist op tijd open te gaan voor Liedekerke gaat sluiten."  

Het zwembad kreeg een grondige renovatie. De structuur is hetzelfde gebleven maar de tegels zijn vervangen, er zijn nieuwe kleedkamers en er is ook een nieuwe glijbaan. 

Paasmaandag groot feest 

Maandagnamiddag kan je dus gratis gaan zwemmen. "Iedereen is welkom. Er is eerst nog een kleine officiële opening maar die zal niet te lang duren zodat iedereen snel het water in kan. Er zijn springkastelen op het water voorzien en ook in de sporthal is er van alles te doen vanaf 13 uur."

Meest gelezen