Asfaltfabriek in Grimbergen veroorzaakt geurhinder

De afgelopen weken klagen sommige inwoners van Grimbergen over zware geurhinder. Die zou afkomstig zijn van de asfaltfabriek Viabuild in Grimbergen. Groen Grimbergen maakt zich zorgen over de gezondheid van de inwoners en gaat vandaag actievoeren aan de ingang van de asfaltcentrale.

De geur zou ontstaan doordat asfaltfabriek Viabuild onbehandelde gassen de lucht inpompt bij het verwerken van grote hoeveelheden gerecycleerde asfalt.

Volgens Groen Grimbergen stinkt het niet alleen, maar gaat het ook om een gevaarlijke geur. Volgens hen komen er giftige stoffen vrij bij het verwerken van gerecycleerd asfalt.

Net niet misselijkmakend

De geur zou er niet constant hangen, maar als hij er is, dan stinkt het wel echt, zeggen buurtbewoners. "Ik vis geregeld in de buurt. Maar als die geur er hangt, lijkt het alsof je met je neus in een rioolput geduwd wordt. Ik heb een andere visplek moeten opzoeken omdat het niet uit te houden was." Iemand anders zegt dan weer dat het vooral van de richting van de wind afhangt. "Op sommige dagen ruik je niks, maar op andere dagen hangt er een doordringende geur die net niet misselijkmakend is. Je kan dan niet buiten blijven. Je moet naar binnen gaan en ramen en deuren sluiten." 

Groen Grimbergen maakt zich zorgen over de gezondheid van de inwoners van Grimbergen en voert vandaag om 10u30 actie aan de ingang van de asfaltcentrale.

Meest gelezen