Burgemeester van Waasmunster (51) verliest strijd tegen kanker

Michel Du Tré, de burgemeester van Waasmunster, is gestorven na een strijd tegen kanker. Du Tré was al enkele jaren ziek maar leek de voorbije maanden aan de beterhand. In oktober werd Du Tré (CD&V) met een monsterscore van 40 procent herverkozen.

Michel Du Tré werd in mei 2017 ernstig ziek, er werd kanker bij hem vastgesteld. De behandeling leek eerst goed te werken en Du Tré hoopte om zijn rol als actief burgemeester opnieuw op te nemen. Hij deed dan ook mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018 en raakte er met maar liefst 37 procent van de stemmen herverkozen. Maar de kanker was niet weg en laaide opnieuw op. Vrijdagochtend is Du Tré gestorven. Hij werd 51. 

"We voelen ons onthoofd"

In Waasmunster wordt verslagen gereageerd op zijn dood. "De voorbije maanden leek het echt beter te gaan. Michel was enorm trots op zijn verkiezingsoverwinning en wij ook. Iedereen hier ziet hem als een groot politicus én een erg aimabel en wijs man. Hij was echt iemand die goed kun luisteren, compromissen kon sluiten. Overal in Waasmunster zag je hem", vertelt eerste schepen Jurgen Bauwens (CD&V). 

Het slechte nieuws is ook voor Bauwens persoonlijk een harde klap. "Voor mij was het ook een echte vriend. We zitten al sinds de jaren '90 samen in de politiek. We voelen ons als gemeente onthoofd nu onze burgervader er niet meer is. Maar we gaan proberen om zijn politiek testament verder uit te voeren. Uit respect voor hem. 

Zelfs burgemeester vanuit het ziekenbed

Bauwens zag en sprak Du Tré de voorbije dagen nog: "Michel heeft tot op het laatste moment de gemeente willen besturen, vanuit zijn ziekenbed. Hij gaf ons echt richtlijnen en was enorm betrokken. Hij was enorm strijdvaardig ook. Hij beloofde me nog dat hij er de volgende gemeenteraad zou bij zijn. Hij heeft gevochten tot de laatste snik. Maar het heeft niet mogen zijn." 

Vanaf dinsdag ligt er een rouwregister in het gemeentehuis van Waasmunster. Inwoners kunnen er een boodschap achterlaten. 

kasto80

Meest gelezen