Extra camera’s voor mogelijke wolfjes

60 camera's houden momenteel in de gaten of er in Limburg wolvenjongen op komst zijn. Het wolvenkoppel Naya en August werd al gevolgd door 45 camera's, maar daar zijn er nog eens 15 bijgekomen.

Er zijn wel nog geen concrete aanwijzingen of Naya zwanger is. Maar die extra camera's zijn toch geen overbodige luxe, zegt Dries Gorissen van het Agentschap Natuur en Bos. “We hebben een cameranetwerk nodig om het reilen en zeilen van de wolven goed op te volgen. We willen daaruit leren. We kunnen dan ook zien of er extra maatregelen moeten worden genomen.”

Drachtig

Door het gedrag van de wolven kan er gekeken worden of Naya al dan niet zwanger is. Dries Gorissen: “Stel dat ze in een kleiner gebied blijven en August alleen op tocht gaat, dan zouden we daaruit kunnen afleiden dat er wolfjes op komst zijn.” Schapenhouders houden hun hart vast voor nog meer wolven in Limburg. Gisteren heeft een wolf nog 4 schapen doodgebeten in Wauberg in Peer.

 

Meest gelezen