Zwemmen kan dit weekend wel in Hofstade, enkel pootjebaden in Rotselaar

Wie in dit zonovergoten weekend buiten wil zwemmen, staat voor gesloten deuren. Heel wat buitenzwembaden of meren openen pas op 1 mei. Maar wie naar de Plas van Hofstade op het domein van Sport Vlaanderen trekt, is aan het juiste adres. Daar mag wel al gezwommen worden. 

Het is ieder jaar hetzelfde liedje: eigenlijk mag je in heel wat openluchtzwembaden en vijvers pas zwemmen vanaf 1 mei. Als het dan in april al warm weer is, worden veel mensen verleid tot 'illegaal' zwemmen in meren of vijvers.

Met het mooie paasweekend voor de deur besloot het domein van Sport Vlaanderen in Hofstade daarom nu al zwemmers toe te laten in de plas. Er zijn redders voorzien en de waterkwaliteit is gecontroleerd. Heel wat mensen maakten gretig gebruik van de toestemming om te zwemmen.

Zonnende en zwemmende mensen aan de plas in Hofstade

Ook aan de plas van Rotselaar zijn heel wat mensen het water in gegaan. Zwemmen mag er nog niet, enkel pootjebaden is toegestaan. Wie toch het water indook, werd op de vingers getikt. "Pas vanaf 1 mei mag er gezwommen worden. Voor die tijd zijn er geen redders en dus mag er niet gezwommen worden."

Alternatief voor de zee

De plas is nog altijd heel populair als alternatief voor de zee. "Het mooie weer brengt ons naar hier. Wij wonen vlakbij. Naar de zee is het te lang rijden en je staat de hele tijd in de file. Bovendien is het domein nu nog gratis", zegt Ellen Huybrechts uit Rotselaar. "Er loopt hier wel één redder rond om te kijken of niemand echt zwemt. Maar even in het water gaan mag wel. Wij komen hier al heel lang met onze kleine kinderen omdat het hier laag en veilig is." 

Ook Jef Puttemans uit Evere komt graag naar Rotselaar. "Wij komen hier echt al heel lang. Je kan hier fantastisch wandelen. Vandaag zijn we hier met de kleinkinderen zodat zij in het water kunnen gaan. Het is wel niet bewaakt, dus echt zwemmen mag niet. Maar de kindjes gaan gewoon even met de voeten in het water. De kust is dan voor later." Evita Verbiest uit Wezemaal is ook fan. "Het is heel tof om met vrienden naar hier te komen want het is maar een kwartiertje fietsen voor ons. We kunnen hier goed zonnen. Voor te zwemmen vind ik het water nog te fris. Gewoon even met de voetjes in het water." 

Meest gelezen