Archieffoto
© Andrew Michael - creative.belgaimage.be

Dingo sleurt baby mee uit kampeer­busje in Australië: vader kan kind redden

Op Fraser Island, een toeristisch eiland in Australië, heeft een vader zijn baby van 14 maanden gered toen die werd aangevallen door een dingo, een soort wilde hond. Het dier had de baby bij de nek uit het kampeerbusje van het gezin gesleurd. Het kind is overgevlogen naar het ziekenhuis. Het is al het derde incident dit jaar waarbij een dingo een kind aanvalt op het eiland.

De ouders van de baby werden 's nachts opgeschrikt door luid gehuil van hun kind. Een dingo, een soort wilde hond, was hun kampeerbusje binnengedrongen en had de baby bij de nek naar buiten gesleurd.

De vader greep meteen in en kon de baby redden uit de aanval. Het kind had volgens de hulpdiensten diepe hoofdwonden en is overgevlogen naar het ziekenhuis. De ouders hebben via Twitter laten weten dat de toestand van hun baby stabiel is. 

(De tekst gaat verder onder de tweet)

De wilde hondensoort, die veel voorkomt op het eiland waar het gezin kampeerde, is een toeristische attractie. De overheid waarschuwt om de dieren niet te voederen en geen kinderen alleen achter te laten in hun buurt. Het is al de derde keer dit jaar dat een kind wordt aangevallen door dingo's.

Volgens experts zijn de dieren van nature schuw en niet agressief. Dat kan veranderen als er eten in de buurt is. De dingo's op het toeristische eiland zijn ook minder terughoudend dan hun soortgenoten op het Australische vasteland, omdat ze meer gewend zijn aan mensen.

Bezoekers voederen de dieren soms om een goede foto te kunnen maken, wat voor incidenten kan zorgen. Statistisch gezien zijn er wel weinig aanvallen door dingo's.

Meest gelezen