Gentse Kompass Klub gaat harder optreden tegen alcoholmisbruik

De Kompass Klub in Gent gaat harder optreden tegen alcoholmisbruik. De nachtclub uit Gent stelt dit weekend alcoholtesters ter beschikking en zet BOB-chauffeurs in de bloemetjes. Wie laat zien dat hij nuchter rijdt, krijgt een ticket voor een evenement.

Wie niet drinkt, en dit weekend naar Kompas Klub komt, wordt waarschijnlijk in de bloemetjes gezet. De nachtclub beloont iedereen die nuchter rijdt met een ticket voor een evenement.

Alcohol en drugs

Een maand geleden kwam de discotheek nog negatief in de media door een drugsdode. De discotheek moest daardoor van burgemeester Mathias De Clercq twee maanden dicht, maar na twee weken ging ze alweer open. De club kondigde toen maatregelen aan en start nu met acties rond alcohol. 

Een beloning

“We vinden dat mensen die het goed menen, beloond moeten worden”, zegt zaakvoerder Jens Grieten. “Daarom zetten we vrijwilligers in die mensen moeten sensibiliseren om BOB te zijn. We belonen de BOB dan met een Jupiler 0.0. Op het einde van de avond moeten ze aan de alcoholtester laten zien dat ze effectief nuchter zijn. In dat geval gaan we die persoon belonen met een gratis ticket voor een ander evenement.”

Flyeren

Maar de feestgangers worden niet enkel overtuigd met alcoholvrij bier. De club zet ook vrijwilligers in om flyers uit te delen: “Op de flyer staat te lezen dat de enige goede chauffeur een nuchtere chauffeur is.”

 

 

 

 

kasto80

Meest gelezen