Louise Turpin (uiterst links) en David Turpin (de tweede van rechts) kregen vandaag hun straf te horen.
IVDAILYBULLETIN/SCNG

Levenslang voor Amerikaanse ouders die 12 van hun kinderen folterden

De ouders die in hun huis in Californië jarenlang twaalf van hun dertien kinderen vastbonden en uithongerden, zijn vandaag tot levenslange opsluiting veroordeeld, waarvan ze zeker 25 jaar moeten zitten. De rechter omschreef de misdaden van het koppel als egoïstisch, wreed en onmenselijk. 

De 57-jarige David Turpin en zijn 50-jarige vrouw Louise hadden schuldig gepleit op de veertien hoofdbeschuldigingen, waaronder foltering. Voordat de straf werd uitgesproken, hebben ze zich verontschuldigd bij hun kinderen. Ook twee van hun kinderen namen het woord. Zij spraken hun liefde uit voor hun ouders, ondanks wat ze hen hadden aangedaan. "Ik hou van mijn ouders en ik heb ze vergeven voor het meeste wat ze ons hebben aangedaan", zei een van de zoons. 

In januari vorig jaar slaagde een meisje van 17 jaar erin te ontsnappen uit de woning in Perris, 112 kilometer ten zuiden van Los Angeles. Ze belde het noodnummer via een mobiele telefoon die in huis lag. De politie trof in het huis verschillende kinderen aan die in het donker waren vastgeketend aan hun bed.

In het huis woonden 13 kinderen tussen de 2 en 29 jaar, 6 waren minderjarig en 7 waren al volwassen. Ze waren allemaal ondervoed, behalve de jongste peuter. De kinderen werden voor straf vastgeketend aan hun bed, soms voor maanden aan een stuk. Daarnaast werden ze ook geslagen en bijna gewurgd. De kinderen mochten maar één keer per jaar douchen en kregen nauwelijks medische verzorging. Ze hadden nog nooit een tandarts gezien. 

Meest gelezen