Lijk gevonden in valies in Senzeille

In Senzeille (een deelgemeente van Cerfontaine in de provincie Namen) is een lijk aangetroffen in een reiskoffer langs de gewestweg tussen Gerpinnes en Neuville. Dat zegde korpschef van de lokale politiezone Hermeton-et-Heure, David Doyen. Volgens de procureur des Konings van Namen, Vincent Macq, lag de koffer er al zeker sinds 30 maart.

De valies werd op 30 maart door vrijwilligers - die meededen aan een lenteschoonmaakactie - gevonden in lager gelegen onderhout. Ze hadden de reiskoffer samen met ander afval aan de kant van de weg gezet voor ophaling op een later moment, legt Macq uit. Het was uiteindelijk een werknemer van de Waalse openbare dienst SPW (Service Public de Wallonie) die het afval donderdagochtend kwam ophalen en de lugubere vondst deed.

"Het gaat wel degelijk om lichaamsdelen en waarschijnlijk om een heel lichaam", aldus de procureur over de inhoud van de valies. "Het lijkt er ook op dat de persoon al minstens een jaar geleden overleden is, maar in dit stadium kunnen we daar niet meer over zeggen. Er wordt een röntgenfoto van de koffer met inhoud gemaakt om bijkomende aanwijzingen te verzamelen, daarna wordt het lichaam zelf onderzocht."

Het parket hoopt met name aan de hand van DNA- en gebitsanalyses het slachtoffer te kunnen linken aan een eventuele verdwijningszaak. "Sporen van geweld, de aanwezigheid van een kogel of andere elementen zouden ons ook een beter zicht kunnen geven", zegt Macq, die benadrukt dat de speurders met alle hypotheses rekening houden.

Meest gelezen