EKA/EurekaSlide

Paasweekend belooft niet alleen veel chocolade, maar ook veel zon

Het verlengde paasweekend staat voor de deur, en daarin gaan we kunnen genieten van veel zon. Het KMI voorspelt temperaturen die vlotjes de 20 graden overstijgen.

Vandaag is het overal zonnig en warm, met lokale maxima tot 23 of 24 graden . 's Namiddags kunnen er ten zuiden van Samber en Maas stapelwolken ontstaan, op het einde van de dag kan er een lokale bui vallen in de buurt van de Franse grens.

En ook de rest van het weekend toont zich op zijn paasbest. Zaterdag krijgen we stralend weer, met in de namiddag mogelijk enkele mooiweerwolkjes. De maxima liggen rond 18 graden aan zee en in de Ardennen, in het binnenland kan de temperatuur tot 24 graden stijgen. Paaszondag wordt zonovergoten, met enkele onschuldige hoge wolken. De maxima klimmen richting 23 graden in het centrum van het land bij een matige oostnoordoostenwind. In de namiddag zorgt een zeebries voor verkoeling aan zee. Voor paasmaandag geven de weerkaarten maxima tot 24 graden, met regelmatig hoge wolkensluiers.

Dinsdag en woensdag voorspelt het KMI temperaturen tot 22 graden. Dinsdagnamiddag verschijnen er meer stapelwolken, woensdag is er kans op buien en mogelijk onweer. Donderdag klokken de maxima af op 19 tot 20 graden, met in de namiddag kans op plaatselijke buien, waarbij opnieuw onweer mogelijk is.

Bekijk het meest actuele weerbericht hier:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen