Videospeler inladen...

Opnieuw warme en zonovergoten dag, treinen richting kust lopen forse vertraging op

Het was vandaag opnieuw een warme en zonovergoten dag. De NMBS legt het hele verlengde paasweekend extra treinen richting de kust in, goed voor 7.000 extra zitplaatsen per dag. Vandaag liepen die alvast forse vertragingen op.

Gisteren klom het kwik al vlot voorbij de 20 graden en ook vandaag was het een warme en zonovergoten dag. De maxima schommelden tussen 19 graden aan zee en 25 tot 26 graden in het centrum en het noorden van het land.

Ook morgen belooft veel goeds. Het wordt een droge dag met veel zon. De temperaturen klimmen richting 23 tot ­24 graden in het centrum van het land bij een matige oostnoordoostenwind. Paasmaandag verloopt droog en zonnig met regelmatig hoge wolkensluiers. Het is opnieuw warm met maxima tot 24 graden op veel plaatsen, bij een matige oostzuidoostenwind.

Oostende en Blankenberge

De NMBS speelt op dit mooie weer in en legt het hele verlengde paasweekend extra treinen richting de kust in, met name naar Oostende en Blankenberge. "Mooi weer trekt altijd dagjesmensen aan", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS.

"Wij weten dat er heel wat reizigers met dit mooie weer naar de kust zullen vertrekken. Wij willen ervoor zorgen dat zij dat ook in alle comfort kunnen doen. Daarom zorgen wij voor een extra treinaanbod."

Wij weten dat er heel wat reizigers met dit mooie weer naar de kust vertrekken

Dimitri Temmerman, NMBS

De tekst loopt onder de reportage uit Het Journaal door:

Videospeler inladen...

Weekendbiljet

Als de extra bezetting nog niet voldoende is, kunnen nog altijd meer treinen ingezet worden. 

"Maar dat is dus even afwachten wat de mensen dit weekend gaan doen", zegt Temmerman.

Reizigers kunnen ook het hele weekend van het weekendbiljet gebruikmaken. Daarmee kunt u voor de helft van de prijs reizen. 

Door een technisch defect aan de seininrichting ter hoogte van Schaarbeek bij Brussel, waren er vanmorgen forse vertragingen op treinen richting kust. 

Meest gelezen