Omgeving Sainctelette in Brussel veiliger dankzij rode verf en betonblokken

In Brussel is de omgeving rond het Saincteletteplein wat veiliger gemaakt. In afwachting van een definitieve heraanleg zijn er betonblokken geplaatst en zijn er enkele stroken voor de fietsers rood geverfd om aan te duiden waar de fietsers best kunnen rijden.

Andy Hoedenaeken uit Halle kent het kruispunt door en door. Hij komt twee à drie keer per week langs het plein op weg naar zijn werk in de buurt van de basiliek. "Dit is één van de gevaarlijkste kruispunten voor fietsers. Het is een asymmetrisch kruispunt waarop veel wegen toekomen. Het is hier gevaarlijk om over te steken."

Afgescheiden fietspaden 

"Ik ben blij dat de betonblokken hier nu staan. Het kan alleen maar in het voordeel van de fietsers zijn want je bent afgescheiden van het autoverkeer. Maar het zou veel beter zijn als er een definitieve oplossing zou komen. Er zouden afgescheiden fietspaden moeten komen. Als je het kruispunt ziet, moet daar wel voldoende plaats voor zijn denk ik." 

Ook een andere fietser vindt deze oplossing maar een halve oplossing. "Ik kom hier elke dag met de fiets. Vooral 's avonds als het donker is, is het hier echt akelig. Ik ben blij dat die betonblokken hier nu staan maar voor mij zijn ze maar een halve oplossing. Want ze zijn er enkel als ik terug naar huis rij. De blokken staan maar in één richting dus 's ochtends heb ik er niet veel aan."

Meest gelezen