Meer dan 120 slimme camera's worden geïnstalleerd in Genk

De stad Genk gaat 124 slimme camera's plaatsen. Ze worden op verschillende plaatsen in de gemeente geïnstalleerd.

36 camera's zijn bedoeld voor de site Labiomista van kunstenaar Koen Vanmechelen in Zwartberg. De Vennestraat, de Stalenstraat en de Hoevenzavellaan krijgen er 27. Voor het Thor Park voorziet de stad Genk er 29 en voor het centrum van Genk 17. Nog eens 15 camera's worden geïnstalleerd op plaatsen waar veel overlast is. 

Samenaankoop

Genk heeft samen met 7 andere Limburgse gemeenten slimme camera's aangekocht om zo de prijs van aankoop, beheer en onderhoud te drukken. Genk is wel de eerste Limburgse gemeente waar de camera's nu al worden geplaatst.

Hoe slim?

Zo'n slimme camera kan niet alleen nummerplaten herkennen, maar ook mensen identificeren. Ze zijn ook nuttig om informatie te verzamelen tijdens evenementen en bij verkeersproblemen.

Meest gelezen